Staart- en Maneneczeem


Er wordt veel geschreven over staart- en maneneczeem. Alleen vergeet bijna iedereen te vermelden, dat paarden die op een onnatuurlijke manier gevoed worden, dus te eiwitrijk, te veel suikers, veel krachtvoer, eenzijdige verkeerde grassen in de weilanden, slecht hooi of een tekort aan mineralen en dus ook aan vitamines, een verstoorde spijsvertering krijgen met alle gevolgen van dien. Bij paarden in de natuur die zelf hun voeding kunnen uitzoeken komt zomereczeem niet voor!

Door een verstoorde spijsvertering wordt het immuunsysteem van een paard (en mens) verzwakt. Het paard is vatbaarder voor ziekten. Parasieten weten feilloos welke paarden problemen hebben met het immuunsysteem. De gifstoffen die niet meer afgevoerd kunnen worden door de nieren en lever, worden opgeslagen in vetweefsel. Dit zit vaak op de manenkam, op de achterhand bij de staart of onder de buik. De knutten ( Cullicoides spess.) worden aangetrokken door deze gifstoffen. Deze paarden reageren allergische op het speeksel van de knutten. Ze schuren net zo lang, totdat de jeuk over is, maar dan is de huid al vaak tot bloedens aan toe kapot. Deze kapotte huid zorgt er dan weer voor dat deze paarden dan nog interessanter worden om opnieuw gestoken te worden door de knutten.

Dit is een foto van een kristal van bloed dat gezond is. Wat hier opvalt is de mooie organische kristalstructuur. Alles wat gezond is, heeft een organische varenblad structuur.
Dit is een foto van een kristal van bloed van een paard dat staart- en maneneczeem heeft. Wat hier opvalt zijn de haakse hoeken in de kristalstructuur. Wat kunnen wij hiertegen doen?


Het stappenplan:

- Zorg ervoor dat het paard het juiste voer krijgt, dit is natuurlijk afhankelijk van de arbeid die het paard verricht, EquiFyt (heeft een uniek voedingsconcept) en geef dit verdeeld over minimaal 3 porties per dag.

- Zorg ervoor dat het paard de hele dag onbeperkt ruwvoer zoals (het liefst biologisch geteeld) kruidenhooi en stro tot z'n beschikking heeft.

- Zorg dat het paard inwendig gereinigd wordt door EquiFyt Health Detox in combinatie met Schindele's mineralen.

- Zorg voor gezond drinkwater.

Klik op  Producten voor meer informatie.